El proper dia 11 de març, emmarcat en els actes al voltant del 8M, el Celestí Bellera celebrarà la 1a jornada de coeducació al centre que us volem convidar a gaudir amb nosaltres tot fent-vos còmplices d’aquesta acció a fi que us
pugueu fer ressò i ens ajudeu així a difondre aquesta experiència particular. Es desenvoluparà a partir de les 12.30 i fins les 14.30.

Què és la coeducació?

La coeducació és l’acció educadora que potencia la igualtat real d’oportunitats i valora indistintament l’experiència, les aptituds i l’aportació social i cultural de dones i homes, en igualtat de drets, sense estereotips sexistes, homofòbics, bifòbics, transfòbics o androcèntrics ni actituds discriminatòries per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Què farem al Celestí Bellera?

Desenvoluparem una acció global de centre que abasta tots els nivells des de 1r d’ESO fins a 2n de Batxillerat.  Aquesta jornada es portarà a terme el dia 11 de març al voltant de la coeducació, els feminismes i els processos identitaris. Consisteix en dedicar una part del temps lectiu a la realització de xerrades, activitats i tallers al voltant de la coeducació.
Totes les accions de la jornada són importants des del punt de vista de les vivències i els processos de reflexió que cadascú i cadascuna de nosaltres realitzarem durant la jornada i amb posterioritat. Comptarem amb activitats desenvolupades a càrrec d’entitats, cooperatives, ponents diversos, professorat del centre, antic alumnat i alumnat de cursos superiors sobre les temàtiques següents: noves visions de la masculinitat, feminismes, educació sexoafectiva, literatura de gènere, les dones oblidades de la ciència, la història i l’art, estereotips i rols tradicionals, LGTBI, etc.
Comptarem entre d’altres amb la col·laboració de la Biblioteca Roca Umbert, Trenquem armaris, Dani Valero creador de contingut a les xarxes, periodista i activista LGTB o l’Anna Estany, artista.

Entrades recents de l’Institut