Com cada any, diferents alumnes de l’Institut participen en els concursos matemàtics que organitzen diferents organitzacions.

El 14 de desembre alumnes de  3r i 4t de l’ESO van participar telemàticament als Problemes a l’Esprint que convoca la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), la Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya (FEEMCAT) i el CESIRE/CREAMAT del Departament d’Ensenyament. Aquest any la participació va ser de 162 equips de 132 centres, de Catalunya, Balears i País Valencià, que van fer constar la participació de 3.303 alumnes.

El 15 de febrer va ser el torn dels Problemes a l’Esprint de 1r i 2n de l’ESO. Hi participen equips de diferents Instituts dels Països Catalans. Enguany amb una participació rècord de 195 equips, de 147 centres diferents, de 25 comarques de Balears, Catalunya i el País Valencià, amb un total de 4.293 alumnes participants.

El 19 de gener, alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t de l’ESO van participar en la primera fase de la Copa Cangur a la Sala Francesc Tarafa de Granollers. Va participar 1 equip de la categoria Cadet (7 alumnes de 1r i 2n de l’ESO)  i un equip de la categoria Júnior (7 alumnes de 3r i 4t de l’ESO). Va ser una jornada molt emocionant competint contra altres equips de la comarca.

Finalment, el passat 16 de març, tots els alumnes de 1r de l’ESO i uns quants alumnes de 2n, 3r, 4t i 1r de Batxillerat van participar en la prova CANGUR que és una activitat matemàtica anual, amb el format de concurs individual, promoguda per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières, que es marca com a objectiu la promoció de les matemàtiques entre la gent jove i la mainada, mitjançant una participació massiva en una activitat científica, sense intentar fer cap selecció ni comparació entre centres ni entre zones geogràfiques. Le Kangourou sans Frontières delega a les societats nacionals l’organització local i la traducció i adaptació concreta de les diverses proves a cada llengua. La Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), és l’entitat titular de l’organització en els territoris de parla catalana.

Volem compartir amb vosaltres fotografies d’aquests concursos que ens permeten gaudir de les matemàtiques d’una manera diferent i divertida!

Enllaços a les corresponents galeries de fotos:

Problemes Esprint 1r – 2n ESO 2023: https://photos.app.goo.gl/NJCYD5nKVrYBFqgDA
Problemes Esprint 3r – 4t ESO 2023: https://photos.app.goo.gl/W45tHAi26xTm2bPd7

Copa Cangur 1r – 2n ESO 2023: https://photos.app.goo.gl/8nnS6hTvhfEw4sso6
Copa Cangur 3r – 4t ESO 2023: https://photos.app.goo.gl/gKfuJ6YkejHXuxBj8

Cangur 1r ESO 2023: https://photos.app.goo.gl/EkFLdbRgryDCvqP2A
Cangur 2n ESO 2023: https://photos.app.goo.gl/REY3YRwXZkKkp3Rt9
Cangur 3r ESO- 4t ESO – 1r Batx 2023: https://photos.app.goo.gl/ektC6eTnDxqDjKno6

Entrades recents de l’institut