Ahir, 25 de maig a les 19:30, es va inaugurar l’exposició Elements 4 life – The chaos of the elements, la clausura d’un projecte internacional Erasmus de 3 anys al voltant dels quatre elements: aigua, aire, terra i foc.
La inauguració es va iniciar amb un espectacle conjunt en què que van participar els membres dels quatre països participants: Suècia, Finlàndia, Portugal i Catalunya.

L’espectacle representava com el caos es fa present en cadascun de nosaltres, a partir d’una improvisació. Per continuar, vent, aigua, terra i foc van tenir un espai: el vent amb una performance que fusionava piano i moviment, l’aigua amb les aventures d’un ànec, la terra ens situarà en un institut, on situacions socials i veus internes porten al caos, i, finalment, el foc es va representar amb una erupció volcànica que revivia des de les cendres com una au fènix.

Finalment, es va interpretar la fusió dels quatre elements: com s’aviva el foc fins que es produeix un incendi, fins que entra l’aigua i el calma, llavors el vent puja d’intensitat, es produeix un huracà i, al mateix temps, aviva l’aigua amb la creació d’un tsunami, fins que entra en escena la terra i calma el tsunami i l’huracà, ara bé, a causa del contacte amb la resta d’elements la terra crea un moviment de les plaques tectòniques i llavors es produeix un terratrèmol fins que la terra rebaixa el moviment. Finalment, els quatre elements queden en moviment, tranquils, en aparença, però amb la força interior latent.

Aquest seguit d’escenes, embastades amb poemes i texts en les diferents llengües.

Els espectadors es van deixar emportar pel caos: sentint la força que produeixen els moviments i les accions dels quatre elements.

Tot això en diferents espais condicionats a l’interior de la nau Dents de Serra. El públic seguia un drac.

En un altre espai de la nau es va muntar una exposició que va fer un recorregut pels 4 anys de projecte: The elements in the climate Emergency, The European timeline of the elements i The chaos of the elements.

Entrades recents de l’institut