Una mar d’històries
 
El nostre mar Mediterrani és ple d’històries. N’hi ha que ens interpel·len des del dolor i la impotència, com les de tots aquells immigrants que han marxat de casa seva a la recerca d’un futur millor i, massa sovint, han topat amb la mort de cara. En son testimonis els 35.597 noms que ens han acompanyat a la segona planta del centre. Van ser els alumnes de 4t d’ESO qui, a classe de ciències socials, van crear el mural amb una clara voluntat de fer-nos prendre consciència d’una de les realitats del Mediterrani, on ens banyem cada estiu…
Els alumnes de les matèries de grec de batxillerat van ser els encarregats de transformar aquests morts en mots. Quanta força pot tenir una sola lletra! A l’aula van triar poemes que els haguessin xiuxiuejat a cau d’orella, com a acostuma a fer la poesia, un moment de reflexió, d’esperança, de bàlsam per a l’ànima.

El divendres 10 de maig, en la darrera classe dels alumnes de segon de batxillerat, i amb alguns alumnes de 4t com a oients, van recitar els seus fragments. No tothom estava d’acord a pintar de blau el Mediterrani i a omplir-lo de mots… i això encara va fer més enriquidora l’experiència per a uns i altres: ens va fer reflexionar sobre l’oblit i la memòria, a més d’adonar-nos que davant d’un mateix acte podem tenir percepcions diferents.

Entrades recents de Batxillerat